THX gecertificeerd.

THX is de handelsnaam voor een high fidelity-geluids en video systeemstandaard voor (thuis)bioscopen en home cinema-systemen. THX werd ontwikkeld door Tomlinson Holman bij George Lucas’ bedrijf Lucasfilm in 1982 om te garanderen dat het geluid in de derde Star Wars-film, Return of the Jedi, optimaal is. Sindsdien is het systeem uitgegroeid tot een van de geluid- en video standaarden in de filmdindustrie.

Het THX-systeem is geen opname technologie, en specificeert ook niet een opnameformaat. Alle geluids- en beeld formaten, of dat nu digitaal of analoog is, kunnen in een THX standaard afgespeeld worden. CinemaDream is als enige in Nederland gecertificeerd door THX Ltd. voor het kalibreren met de normen die door de filmindustrie zijn gesteld.  Lees verder op onze blog “Wat THX voor u betekend” voor meer info!

CinemaDream is ook HAA (Home Acoustics Alliance) gecertificeerd.

HAA staat voor Home Acoustics Allience. Niets is zo belangrijk in een Home Cinema (of high-end stereo) opstelling als de akoestiek van de ruimte. De akoestiek van de ruimte mag zelfs wel als allerbelangrijkste aangedragen worden. Zonder een goed doordacht plan kun je van een in potentie goed klinkend systeem een totale mislukking maken. CinemaDream richt zich met de HAA certificering niet alleen op mensen die een groot budget hebben, maar ook op de home cinema eigenaren die al een home cinema ruimte hebben en niet tevreden zijn met de klank van hun ruimte.

Door het aanpakken van probleem punten en het correct plaatsen van speakers, subwoofers en niet te vergeten luisterstoelen kunnen wij vaak al zorgen voor een flinke verbetering (surround optimaal afstellen) in een bestaande ruimte. Natuurlijk kan dit allemaal niet op het gehoor, vandaar ook dat ons bedrijf beschikt over verschillende professionele hulpmiddelen zoals een RTA (Real Time Analyzer) speciaal bedoeld voor dit doeleinde en verschillende simulatie programma’s.

Neem contact met ons op!

Maak een demonstratie afspraak via ons contactpagina.

Tijdens de demonstratie zullen wij u alles over deze certificeringen toelichten en wat deze voor u en uw thuisbioscoop betekenen.

[contact-form-7 id=”1177″ title=”Experience – Nederlands”]